Hemresa

1998 bestämde sig Micke Löfkvist och Mats Sjökvist Andersson att starta Hem1. Den ursprungliga tanken var att förverkliga människors bostadsdrömmar och leverera snygga, funktionella och djärva hus. Då var det en tvåmanssatsning och idag, över tio år senare, sysselsätter företaget omkring tjugo personer.

Det har varit en spännande resa där Hem1 gått från klarhet till klarhet och successivt vågat ta allt större kliv.

- Omkring 2002 började vi lyfta blicken från sydostregionen och tillverkade några hus även på västkusten och i Stockholm, berättar VD Micke Löfkvist. Så småningom insåg vi att Hem1 kunde leverera mer än skräddarsydda villor, så omkring 2004 byggde vi våra första bostadsrätter i Stockholm.

Ytterligare ett stort kliv i företagets utveckling var att ta in en extern styrelse. Det gav nya perspektiv, kunskaper och affärsmässighet som varit mycket viktiga. Parallellt har organisation och processer ständigt förfinats och idag har Hem1 byggprojekt över hela södra Sverige från Stockholm och neråt.

– I maj 2008 fyllde vi tio år, avslutar Micke Löfkvist. Ett härligt erkännande var att vi ungefär samtidigt blev utsedda till årets företag av Karlskrona kommun och Företagarna.