New England mitt i Blekinge
Familjen Ahrbergs hus ligger vackert inbäddat mellan höga tallar, bokskog och slingrande stenmurar. Det rymliga huset har arkitektur med inspiration hämtad från New England.

Med tre ord på fickan gav sig familjen Ahrberg iväg till arkitekten på Hem 1; ljus, värme och välkomnande, var de ledord vilka skulle få prägla deras nya bostad. Resultaten blev ett rymligt hus på 200 kvadratmeter, fördelat på två plan.
Ett genomtänkt val av fönstermodell och fönstersättning öppnar upp för ett maximalt ljusinsläpp, vilket gör att huset fullkomligt flödar i ljus.
Genom att placera sovrum och ett allrum på övre plan har familjen fått ett hus som på nedre plan sätter generösa umgängesytor i främsta fokus.
En ljus och neutral färgsättning har prioriterats för att låta personliga speciallösningar och detaljer spela huvudrollen. I några rum har väggarna klätts med vit träpanel, en detalj som förstärker känslan av New England-stil. I hallen välkomnas besökaren av takhöjd upp till nock. En solid trappa i gedigna materialval leder upp till övre plan – alla exempel på val som varit viktiga för familjen då de byggt det som spelar en viktig roll i deras liv; ett ljust, varmt och välkomnande boende.

Fakta:
Kvadrat:
207 kvm
Antal rum:
Fyra sovrum, kök/matplats/vardagsrum och vinterträdgård i öppen planlösning, allrum, badrum, WC/dusch med utgång till trädgården,stor tvättstuga, avhängningsyta, två förråd samt en klädkammare. Stor välkomnande hall med öppet upp och skafferi med ingång från köket.
Värmesystem:
Vattenburen golvvärme med bergvärmepump.
Grund:
Platta på mark med isolering
Galleri