Luftrum
Andreas och Angelica hade en mycket speciell, sluttande skärgårdstomt, med enastående vacker utsikt i västerläge. I deras fall fick tomten bestämma mycket av hur huset skulle se ut. Enplansvillan byggdes med en mindre del suterräng och resten uppburet på pelare. Utvändigt täcks huset av stående, laserad träpanel målad ljusgrå. Taket består av en slät betongpanna med shingelkänsla.

Invändigt finns tre sovrum, rum i källare, ett mindre kök, ett större badrum, WC med dusch och ett mycket stort vardagsrum (cirka 60 kvadrat). Hela huset präglas av sitt utsökta läge och öppna planlösning med mycket ljus, luft och högt till tak. Golven är av ek, blandat tilja och tvåstav. Väggarna är målade i ljusa färger och innertaket består av vitlaserad träpanel.

Mot väster finns både fasta och öppningsbara fönster ut mot havet och altanen. Från badrummet finns också dörr ut till altan.

Bland de spännande detaljer som präglar huset finns bland annat en etagetrappa av varmförzinkad plåt vilket ger en tuff industrikänsla.

Anpassningen till tomten och det natursköna läget innebar både svåra utmaningar och stora möjligheter. Resultatet är en inspirerande, vacker och ljus bostad som intar luftrummet över klipporna och havet.

Fakta:
Kvadrat:
166 m² (exkl. källare)
Antal rum:
Fyra rum och kök fördelat på tre sovrum och vardagsrum.
Värmesystem:
Frånluftsvärmepump. Golvvärme bottenvåning, radiatorer övervåning.
Grund:
Platta på mark/suterräng med underliggande isolering.
Galleri