Hemmahamn
Thord och Majsans hus har fått tydliga marina förtecken där det ligger vackert beläget intill havet med egen båtbrygga. Inspirationen hämtades från den amerikanska östkustens seglarstäder i New England.

Huset är byggt som ett kors med en stor altan som löper runt stora delar av byggnadens flyglar. I en av flyglarna finns ett integrerat dubbelgarage. En kraftigt markerad murstock leder till en eldstad utomhus och två inomhus.

Ljus, putsad fasad möter det bandtäckta plåttaket på huset som delvis är enplan och delvis en och en halvplan med förhöjt väggliv.

Invändigt dominerar en öppen planlösning med flera utgångsmöjligheter till tomten och många fönster med utsikt över havet. Här finns ett sovrum, gästrum, arbetsrum och vardagsrum med matsalsavdelning. Därtill kök, rum för skafferi, tvättstuga, badrum och WC med dusch. En bro förbinder gästrum och arbetsrum på övervåningen och på nedre plan finns två invändiga tegelmurar. Interiören bjuder på ekgolv, målade ljusa väggar, en fondvägg med träpanel samt träpanel i taket.

Speciella inslag i interiören är trappräcken och golvsocklar av obehandlat svartstål.

I anslutning till båtbryggan finns ett båthus med relaxavdelning, bastu, dusch samt förråd. En härlig hemmahamn för Thord och Majsans familj.

Fakta:
Kvadrat:
178 m²
Antal rum:
Fyra rum och kök fördelade på sovrum, gästrum, arbetsrum och vardagsrum/matsal.
Värmesystem:
Bergvärmepump. Borrhålet används för att kyla huset sommartid.
Grund:
Platta på mark med underliggande isolering.
Galleri