Villa Herrlin
Rofyllt och lågmält samspel med naturen. Här har Hem1 fått rita och bygga ett "vuxet" och bekvämt hem åt ett stilsäkert par. Utsikten från tomten är dramatisk ut över havet och de stora fönsterpartierna med grå karmar bildar vackra tavelramar till scenariot utanför.

På en sluttande tomt, precis invid vassen, ligger Villa Herrlin. Vid första anblicken ett enkelt sutteränghus, men vid en närmare titt ser du många bekväma och harmoniska lösningar. Till exempel en lättskött fasad i cederträ som ska få åldras till silvergrå för att smälta in i omgivningen. På insidan möts du i princip av ett enda stort öppet rum. Det är ett lugn som breder ut sig i form av stora ytor och mjuka färger där det vita köket är självklar mittpunkt. Arkitekten har lagt stor vikt vid siktlinjerna och från den stora köksön med spishäll får du en imponerande utsikt över viken och dess skiftningar genom årstiderna.
Naturmaterial går igen som ett tema i huset, särskilt den öländska kalkstenen som även syns i vissa specialtillverkade möbler tillsammans med ek.
En rofylld plats som utan ansträngning blir ett med naturen.

Fakta:
Kvadrat:
156 kvm
Antal rum:
Entréplan: hall, badrum, kök och vardagsrum i öppen planlösning, master bedroom med klädkammare. Sutterängplan: Allrum med utsikt, stort förråd, sovrum, tvättstuga, dusch/WC
Värmesystem:
Frånluftsvärmepump, golvvärme
Grund:
Platta på mark med isolering
Galleri