Klassiskt och sjönära
Klassisk sekelskiftesromantik i vitt som hämtat ur Madicken och Junibacken, men på samma gång toppmodernt. Här alldeles vid havet har familjen förverkligat sin dröm om ett äkta skärgårdshus med gedigna attribut som farstu, förhöjt väggliv, svarvade räcken och återanvända vackra dubbeldörrar.

Huset är helt symmetriskt i sin exteriöra form vilket skapar en harmoni även interiört. När de blå dubbeldörrarna som utgör huvudentré öppnas upp är sikten genom hela huset och havet direkt på andra sidan slående. I en gammaldags farstu kliver du in för att sedan mötas av en generös hall med öppet upp i taknocken. Kök och matrum är är placerade tillsammans i en öppen planlösning med pardörrar ut mot baksidan. Köket känns modernt och ljust utan överskåp med glasskiva som stänkskydd och vitvaror från Miele. Ett klimatanpassat gå-in-skafferi är placerat med ingång från köket.
Husets mitt och hjärta utgörs av vardagsrummet med sin pampiga kakelugn och även där dörrar ut för direktkontakt med havet.
Då familjen valt en extra takhöjd på 2,70 m på entréplan skapas en luftig känsla med extra höga innerdörrar och in till biblioteket står de vackra pardörrarna allt som oftast vidöppna.
Trappan i vitt och ek leder upp till andra våningen med tre sovrum, ett badrum och allrum med ryggåstak.

Mycket fönster och ett flertal glasdörrar har prioriterats för att låta det fantastiska läget och utsikten spela huvudrollen. Alldeles utanför huset kan man se skärgårdsbåten tuffa förbi och kommer du förbi sommartid med båt kan det hända att det hörs ljuva toner av flygelspel genom de öppna dörrarna ut över vattnet.....

Fakta:
Kvadrat:
219 m²
Antal rum:
Tre sovrum, matrum och kök i öppen planlösning, farstu, entré, bibliotek, vardagsrum, groventré/tvättstuga, allrum, två badrum, skafferi, två klädkammare
Värmesystem:
Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme på båda plan
Grund:
Platta på mark med isolering
Galleri